ORZECH BRAZYLIJSKI

Orzech brazylijski jest nasionem drzewa orzesznicy wyniosłej, powszechnie spotykanej w lasach Amazonii.
 
Głównym surowcem drzewa wykorzystywanym w produkcji kosmetyków jest olej z orzecha brazylijskiego, uzyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno. Zawiera on wysokie stężenie egzogennych, koniecznych do suplementacji nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-6, które mają udowodniony wpływ na budowę ścian naczyń krwionośnych i prawidłowe nawilżenie skóry i włosów.
 
Olej z orzechów brazylijskich  bogaty jest także w witaminy A, E oraz selen, substancje powszechnie znane jako silne antyutleniacze. Działanie antyoksydacyjne, neutralizujące wolne rodniki wykorzystywane są w produkcji preparatów z serii anti-aging. Ogólne właściwości przeciwzapalne, tonizujące i regeneracyjne sprawiły, że kosmetolodzy coraz częściej sięgają po ten surowiec.
 
Regularne stosowanie preparatów z dodatkiem oleju z orzechów brazylijskich przywraca świeżość i blask zmęczonej i suchej cerze. Skóra ulega znacznemu wygładzeniu, staje się wolna od zmarszczek i pęknięć. Włosy stają się grube i lśniące, a płytka paznokciowa wyraźnie twardnieje i przyspiesza swój porost.
 
WRÓĆ DO SPISU TREŚCI >>>

  • facebook
  • twitter
  • pinterest
Podziel się swoim komentarzem z innymi
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
AKCEPTUJĘ
pixel