OLEJEK Z DZIURAWCA

O dobroczynnych własnościach dziurawca w medycynie i kosmetyce powstało wiele monografii. Ta roślina, znana od wieków w tradycji ludowej wykazuje się mnogością skutecznych zastosowań. Olejek z dziurawca jest tymczasem ekstraktem – wyciągiem wszystkich wyjątkowych cech tej rośliny.
 
Od dawna już, olejek z dziurawca ceniony jest jako doskonały środek nawilżający i zmiękczający skórę. Jego stosowanie pomaga zachować przyjemną fakturę powierzchni skóry, a także zredukować efekt nadmiernego jej złuszczania.
 
Olejek z dziurawca wykazuje przy tym świetne własności odżywcze, przenikając do głębszych warstw skóry i odbudowując ich strukturę. Dziurawiec jest również nieocenionym środkiem w leczeniu podrażnień. Właściwości łagodzące i kojące dziurawca pomagają zwalczyć stan zapalny, wyeliminować uczucie swędzenia, a przy tym zregenerować skórę dotkniętą uszkodzeniem.
 
Działanie olejku obejmuje również przywrócenie skórze jej właściwego kolorytu i zdrowego wyglądu. Stosowanie olejku z dziurawca może mieć również swoje zastosowanie w kąpielach relaksacyjnych. Przyjemny zapach dziurawca działa odprężająco i relaksująco, dzięki czemu olejek można z powodzeniem stosować w aromaterapii.
 
WRÓĆ DO SPISU TREŚCI >>>

  • facebook
  • twitter
  • pinterest
Podziel się swoim komentarzem z innymi
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
AKCEPTUJĘ
pixel