JOJOBA

Jojoba jest wiecznie zieloną, krzewiastą rośliną pochodzącą z terenów Ameryki Środkowej. Charakterystyczną cechą ziaren jojoby jest ich wysoka, sięgająca nawet połowy składu, zawartość tłuszczów.
 
Jojoba od pewnego czasu jest przedmiotem żywotnego zainteresowania przemysłu kosmetycznego, dzięki czemu zostały spopularyzowane jej wyjątkowe właściwości pielęgnacyjne.  Stosowanie jojoby wspomaga i wzmacnia naturalną, lipidową strukturę ochronną skóry. Dzieje się taki dzięki właściwości jojoby zbliżonej do struktur estrów woskowych, stanowiących istotny składnik warstwy ochronnej. Umożliwia to uzupełnienie niedoborów warstwy lipidowej poprzez suplementację równie naturalnym składnikiem, jakim jest jojoba.
 
Jojoba jest także źródłem witaminy E, która jest znakomitym przeciwutleniaczem. Jej działanie polega na neutralizacji wolnych rodników niszczących system antyoksydacyjny skóry, powodując tym samym szybsze jej starzenie i zintensyfikowanie występowania takich defektów jak zmarszczki czy zwiotczenia. Stosowanie jojoby pomaga więc zachować skórze prawidłową budowę, witalność oraz młody i atrakcyjny wygląd. Znakomicie także poprawia jędrność i elastyczność skóry oraz odporność na szkodliwe działanie czynników zewnętrznych.
 
WRÓĆ DO SPISU TREŚCI >>>

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Mają Państwo możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, prosimy o zmianę ustawień w przeglądarce lub opuszczenie serwisu. Dalsze korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies w przeglądarce oznacza akceptację plików cookies, co będzie skutkowało zapisywaniem ich na Państwa urządzeniacnie ich pozwala nam zapewnić Państwu maksymalną wygodę przy korzystaniu z naszych serwisów.
AKCEPTUJĘ
pixel