OLEJEK Z ORZECHA WŁOSKIEGO

Olej z orzecha włoskiego w swoim pierwotnym zastosowaniu służył utrwalaniu dzieł malarskich. Później doceniono jego walory spożywcze, jako słodkiego dodatku do potraw w kuchniach francuskiej czy orientalnej.
 
Sprawdzone właściwości oleju z orzecha włoskiego zastosowano także w przemyśle kosmetycznym. Olej jest szczególnie wartościowym składnikiem w pielęgnacji cery tłustej i mieszanej ze skłonnością do przetłuszczania, przywracając jej właściwe funkcjonowanie i zdrowy wygląd.
 
Olej orzechowy jest również znakomicie wchłaniany przez skórę. Ważną zaletą tego składnika jest wysoka zawartość witaminy E, która jest nieocenionym przeciwutleniaczem. Właściwość ta pomaga utrzymać skórę w dobrej kondycji, przede wszystkim zapobiegając jej starzeniu się.

 
Olej z orzecha włoskiego wpływa na redukcję zmarszczek, a także zapobiega powstawaniu nowych. Posiada nadto własności ściągające i ujędrniające skórę, co wpływa istotnie na poprawę jej wyglądu i świeżość.
 
Warto również wspomnieć, że – ze względu na znaczny udział witaminy E – jest zalecany w kuracji przeciwtrądzikowej. Pomaga także pozbyć się uporczywych wyprysków i przebarwień na powierzchni skóry, a także skutecznie walczyć z łuszczycą.
 
WRÓĆ DO SPISU TREŚCI >>>

  • facebook
  • twitter
  • pinterest
Podziel się swoim komentarzem z innymi
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Mają Państwo możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, prosimy o zmianę ustawień w przeglądarce lub opuszczenie serwisu. Dalsze korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies w przeglądarce oznacza akceptację plików cookies, co będzie skutkowało zapisywaniem ich na Państwa urządzeniacnie ich pozwala nam zapewnić Państwu maksymalną wygodę przy korzystaniu z naszych serwisów.
AKCEPTUJĘ
pixel