Białka ryżu
- Alantoina
- Aloes
- Arnika górska
- Awokado
- Babka lancetowata
- Bambus
- Bawełna
- Biała herbata
- Białka pszenicy
- Białka roślinne
- Białka ryżu
- Biotyna
- Bizabolol
- Bluszcz
- Chmiel
- Cytryna
- Czarny owies
- Czerwone winogrona
- Day Moist™
- Drobinki skorupek migdałów
- Drzewo figowe i jarzębina
- Dziurawiec
- Fitosterole
- Ginko biloba
- Gliceryna
- Glikozaminoglikany
- Hibiskus
- Imbir
- Iso-slim Complex™
- Jojoba
- Kaolin
- Kasztanowiec
- Keratyna
- Komórki macierzyste drzewa arganowego
- Komórki macierzyste drzewa figowego i jarzębiny
- Kompleks witamin E+C+F
- Krwawnik pospolity
- Kwas hialuronowy
- Kwas mlekowy
- Lawenda
- Lilia wodna
- Lipa
- Lukrecja
- Łubin biały
- Malwa
- Masło jojoba
- Masło kakowe
- Masło shea (Karite)
- Mastyks
- Mącznica lekarska
- Mimoza
- Miód
- Mleczko pszczele Royal Jelly
- Morwa biała
- Multifruit
- Nagietek
- Nasiona drzewa sandałowego
- Niepokalanek pieprzowy
- Octopirox™
- Oczar wirginijski
- Olejek arachidowy
- Olejek arganowy
- Olejek awokado
- Olejek z bluszczu
- Olejek brzozowy
- Olejek cupuaçù
- Olejek jojoba
- Olejek laurowy
- Olejek migdałowy
- Olejek rycynowy
- Olejek sezamowy
- Olejek sojowy
- Olejek z drzewa herbacianego
- Olejek z dziurawca
- Olejek z kiełków pszenicy
- Olejek z kitu pszczelego
- Olejek z marchwi
- Olejek z nagietka
- Olejek z nasion bawełny
- Olejek z orzecha włoskiego
- Olejek z wiesiołka
- Oliwa
- Orchidea
- Orzech brazylijski
- Owies
- Papaja
- Peptyd P3
- Propolis
- Pokrzywa
- Pomarańcza
- Proszek z nasion oliwek
- Prowitamina B5
- Regu-stretch®
- Rokitnik
- Rozmaryn
- Rumianek
- Ryż
- Siwiec żółty
- Skrzyp polny
- Skutelaria
- Skwalan
- Słonecznik
- Sól morska
- Sproszkowane muszle ostryg
- Stewia
- Szałwia
- Szczaw
- Time Code™
- Wanilia
- Wąkrotka azjatycka (Cenetella Asiatica)
- Wiązówka błotna
- Wierzba
- Wierzbówka kiprzyca
- Witamina C
- Witamina E
- Witamina PP (niacyna)
- Wodorosty
- Wodorosty o wyglądzie koralowca
- Wosk Carnauba
- Wosk pszczeli
- Woski roślinne
- Wyciąg z pereł
Zdobycze współczesnej biotechnologii pozwoliły na wyizolowanie z ryżu jego niezwykle cennych składników – protein.
Proteiny ryżu są składnikami całkowicie naturalnymi, wolnymi od udziału substancji nieorganicznych. Białka ryżu zawierają znaczne ilości nienasyconych niezbędnych kwasów tłuszczowych (NNKT). Są też cenione jako produkty bezglutenowe i antyalergiczne, dzięki czemu właściwie nie ma ograniczeń w ich stosowaniu.
Bogactwo kwasów tłuszczowych w proteinach ryżowych pozwala zapobiegać powstawaniu chorób skóry i łupieżu. W naturalny sposób suplementuje również skórę składnikami odżywczymi czyniąc ją silniejszą i regenerując jej strukturę.
Białka ryżu są uznanym środkiem w walce z pierwszymi oznakami starzenia się skóry, neutralizując szkodliwe działanie wolnych rodników. Skóra pielęgnowana kosmetykami z zawartością protein ryżowych jest gładka, sprężysta oraz wolna od zmarszczek.
Trudno także przecenić własności ściągające białek ryżu, które przywracają skórze jędrność i witalność. Białka ryżu charakteryzują się przy tym znakomitymi właściwościami nawilżającymi, zapewniając przy tym skórze odpowiednie zbilansowanie poziomu wody w komórkach.