OLEJEK ARACHIDOWY

Olej arachidowy, którego pierwotnym zastosowaniem również były cele kulinarne, znalazł swoje znakomite zastosowanie w przemyśle kosmetycznym. Olej arachidowy jest nieocenionym źródłem witamin oraz składników mineralnych. Olej arachidowy jest zalecany do pielęgnacji skóry suchej, ze względu na swoje wybitne właściwości nawilżające. W świetny sposób redukuje proces nadmiernego złuszczania się skóry, nadając jej gładkość, odpowiednią wilgotność oraz zdrowy wygląd.
 
Olej arachidowy jest również stosowany w kuracjach przeciw wypryskom, w tym i egzemie. Dzięki swoim własnościom likwiduje niedostatki estetyczne skóry, odżywia ją, zmiękcza i wydatnie poprawia jej kondycję. Olej z orzechów arachidowym pomaga również w skutecznym zwalczaniu łupieżu, jako składnik tzw. masek przeciwłupieżowych, cechujących się szczególną efektywnością.
 
W składzie oleju arachidowego znajdują się witaminy, które wykazują działanie antyoksydacyjne. To właśnie zdolność walki z wolnymi rodnikami pozwala zachować skórze młodość, witalność oraz opóźnić wystąpienie efektów starzenia.
 
WRÓĆ DO SPISU TREŚCI >>>

  • facebook
  • twitter
  • pinterest
Podziel się swoim komentarzem z innymi
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
AKCEPTUJĘ
pixel