Białka pszenicy
- Alantoina
- Aloes
- Arnika górska
- Awokado
- Babka lancetowata
- Bambus
- Bawełna
- Biała herbata
- Białka pszenicy
- Białka roślinne
- Białka ryżu
- Biotyna
- Bizabolol
- Bluszcz
- Chmiel
- Cytryna
- Czarny owies
- Czerwone winogrona
- Day Moist™
- Drobinki skorupek migdałów
- Drzewo figowe i jarzębina
- Dziurawiec
- Fitosterole
- Ginko biloba
- Gliceryna
- Glikozaminoglikany
- Hibiskus
- Imbir
- Iso-slim Complex™
- Jojoba
- Kaolin
- Kasztanowiec
- Keratyna
- Komórki macierzyste drzewa arganowego
- Komórki macierzyste drzewa figowego i jarzębiny
- Kompleks witamin E+C+F
- Krwawnik pospolity
- Kwas hialuronowy
- Kwas mlekowy
- Lawenda
- Lilia wodna
- Lipa
- Lukrecja
- Łubin biały
- Malwa
- Masło jojoba
- Masło kakowe
- Masło shea (Karite)
- Mastyks
- Mącznica lekarska
- Mimoza
- Miód
- Mleczko pszczele Royal Jelly
- Morwa biała
- Multifruit
- Nagietek
- Nasiona drzewa sandałowego
- Niepokalanek pieprzowy
- Octopirox™
- Oczar wirginijski
- Olejek arachidowy
- Olejek arganowy
- Olejek awokado
- Olejek z bluszczu
- Olejek brzozowy
- Olejek cupuaçù
- Olejek jojoba
- Olejek laurowy
- Olejek migdałowy
- Olejek rycynowy
- Olejek sezamowy
- Olejek sojowy
- Olejek z drzewa herbacianego
- Olejek z dziurawca
- Olejek z kiełków pszenicy
- Olejek z kitu pszczelego
- Olejek z marchwi
- Olejek z nagietka
- Olejek z nasion bawełny
- Olejek z orzecha włoskiego
- Olejek z wiesiołka
- Oliwa
- Orchidea
- Orzech brazylijski
- Owies
- Papaja
- Peptyd P3
- Propolis
- Pokrzywa
- Pomarańcza
- Proszek z nasion oliwek
- Prowitamina B5
- Regu-stretch®
- Rokitnik
- Rozmaryn
- Rumianek
- Ryż
- Siwiec żółty
- Skrzyp polny
- Skutelaria
- Skwalan
- Słonecznik
- Sól morska
- Sproszkowane muszle ostryg
- Stewia
- Szałwia
- Szczaw
- Time Code™
- Wanilia
- Wąkrotka azjatycka (Cenetella Asiatica)
- Wiązówka błotna
- Wierzba
- Wierzbówka kiprzyca
- Witamina C
- Witamina E
- Witamina PP (niacyna)
- Wodorosty
- Wodorosty o wyglądzie koralowca
- Wosk Carnauba
- Wosk pszczeli
- Woski roślinne
- Wyciąg z pereł
Jednym z najnowszych osiągnięć przemysłu kosmetycznego jest zastosowanie do pielęgnacji skóry i włosów białka pszenicznego. Z powodzeniem stanowią alternatywę dla białek pochodzenia zwierzęcego, wykazując się przy tym większą efektywnością i trwałością działania.
Udowodniono znakomity wpływ protein pszenicy, jako składnika aktywnego środków pielęgnacyjnych, na zachowanie właściwej struktury włosa, a także poprawę jego kondycji. Białka pszenicy wykazują działanie regeneracyjne, a ponadto wzmacniają i nadają włosom szczególnie estetyczny wygląd. Stosowanie kosmetyków z udziałem protein pszenicy pomaga zapewnić włosom nie tylko połysk, ale również zdrową, gładką fakturę i rozszerzenie objętości włosa.
Ważną właściwością białek pszenicy jest zapobieganie łamliwości włosów oraz rozdwajaniu ich końcówek, nadając im przy tym odpowiednie nawilżenie i elastyczność.
W pielęgnacji skóry ceni się nadzwyczajne własności ściągające białek pszenicy. Wysychające proteiny pszeniczne obkurczają się, napinając jednocześnie skórę, na którą nałożony został preparat. Umożliwia to osiągnięcie niemal natychmiastowego efektu jej wygładzenia i ujędrnienia, a nadto przydaje jej zdrowy, świeży wygląd.