BIAŁKA PSZENICY

Jednym z najnowszych osiągnięć przemysłu kosmetycznego jest zastosowanie do pielęgnacji skóry i włosów białka pszenicznego. Z powodzeniem stanowią alternatywę dla białek pochodzenia zwierzęcego, wykazując się przy tym większą efektywnością i trwałością działania.
 
Udowodniono znakomity wpływ protein pszenicy, jako składnika aktywnego środków pielęgnacyjnych, na zachowanie właściwej struktury włosa, a także poprawę jego kondycji. Białka pszenicy wykazują działanie regeneracyjne, a ponadto wzmacniają i nadają włosom szczególnie estetyczny wygląd. Stosowanie kosmetyków z udziałem protein pszenicy pomaga zapewnić włosom nie tylko połysk, ale również zdrową, gładką fakturę i rozszerzenie objętości włosa.
 
Ważną właściwością białek pszenicy jest zapobieganie łamliwości włosów oraz rozdwajaniu ich końcówek, nadając im przy tym odpowiednie nawilżenie i elastyczność.
 
W pielęgnacji skóry ceni się nadzwyczajne własności ściągające białek pszenicy. Wysychające proteiny pszeniczne obkurczają się, napinając jednocześnie skórę, na którą nałożony został preparat. Umożliwia to osiągnięcie niemal natychmiastowego efektu jej wygładzenia i ujędrnienia, a nadto przydaje jej zdrowy, świeży wygląd.
 
WRÓĆ DO SPISU TREŚCI >>>

  • facebook
  • twitter
  • pinterest
Podziel się swoim komentarzem z innymi
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
AKCEPTUJĘ
pixel