OLEJEK Z DZIURAWCA

O dobroczynnych własnościach dziurawca w medycynie i kosmetyce powstało wiele monografii. Ta roślina, znana od wieków w tradycji ludowej wykazuje się mnogością skutecznych zastosowań. Olejek z dziurawca jest tymczasem ekstraktem – wyciągiem wszystkich wyjątkowych cech tej rośliny.
 
Od dawna już, olejek z dziurawca ceniony jest jako doskonały środek nawilżający i zmiękczający skórę. Jego stosowanie pomaga zachować przyjemną fakturę powierzchni skóry, a także zredukować efekt nadmiernego jej złuszczania.
 
Olejek z dziurawca wykazuje przy tym świetne własności odżywcze, przenikając do głębszych warstw skóry i odbudowując ich strukturę. Dziurawiec jest również nieocenionym środkiem w leczeniu podrażnień. Właściwości łagodzące i kojące dziurawca pomagają zwalczyć stan zapalny, wyeliminować uczucie swędzenia, a przy tym zregenerować skórę dotkniętą uszkodzeniem.
 
Działanie olejku obejmuje również przywrócenie skórze jej właściwego kolorytu i zdrowego wyglądu. Stosowanie olejku z dziurawca może mieć również swoje zastosowanie w kąpielach relaksacyjnych. Przyjemny zapach dziurawca działa odprężająco i relaksująco, dzięki czemu olejek można z powodzeniem stosować w aromaterapii.

  • facebook
  • twitter
  • pinterest
Share your comment
This page uses cookie files to provide its services in accordance to Cookies Usage Policy. You can determine conditions of storing or access to cookie files in your web browser.
Close
pixel