ŁUBIN BIAŁY

Biały łubin jeszcze nie tak dawno uznawany był przede wszystkim za roślinę szczególnie uciążliwą dla upraw rolnych ze względu na cechującą go wysoką plenność i inwazyjność. Uprawy celowe łubinu ograniczało jego przeznaczenie głównie do celów ozdobnych ze względu na jego szczególnie efektowny wygląd. Jednak w ostatnich czasach doceniono przydatne w przemyśle kosmetycznym właściwości tej rośliny.
 
Biały łubin wykazuje własności oczyszczające, ale także odmładzające skórę. Biały łubin stymuluje procesy odbudowy komórek skóry, dzięki czemu pomaga zachować jej dobrą kondycję, a także przeciwdziałać powstawaniu lub minimalizować już istniejące zmarszczki. Skutecznie odświeża skórę zapewniając jej dotlenienie oraz zachowanie właściwego poziomu nawilżenia.
 
Stosujący preparaty z dodatkiem białego łubinu zauważają także jego działanie ściągające i wygładzające. Udowodniono również właściwości przeciwutleniające łubinu, przez co znajduje znakomicie zastosowanie w zwalczaniu wolnych rodników i tym samym opóźnianiu procesów starzenia skóry, potęgowanych zaburzeniem funkcjonowania układu antyoksydacyjnego. Stymuluje przy tym jędrność skóry zapobiegając jej przyspieszonemu zwiotczeniu.

  • facebook
  • twitter
  • pinterest
Share your comment
This page uses cookie files to provide its services in accordance to Cookies Usage Policy. You can determine conditions of storing or access to cookie files in your web browser.
I ACCEPT
pixel