KRWAWNIK POSPOLITY

Krwawnik pospolity jest jedną z częściej spotykanych w naszej szerokości geograficznej roślin rosnących, przeważnie dziko. Swoją polską nazwę zawdzięcza udowodnionemu już wybitnemu działaniu przeciwkrwotocznemu.
 
Roślina ta powstrzymuje nadmierne krwawienie, łagodzi podrażnienia na skórze, a przy tym wykazuje działanie odkażające. Zawdzięcza to obecności achilleiny, glikozydu, który skutecznie hamuje nadmierny upływ krwi, a także stymuluje procesy gojenia.
 
Krwawnik pospolity zawiera znaczne ilości witaminy C, której właściwości antyoksydacyjne są dziś powszechnie znane. Efektywnie przyczynia się do zwalczania wolnych rodników, które odpowiedzialne są za pogorszenie struktury skóry.
 
Dzięki temu, krwawnik znalazł w przemyśle kosmetycznym zastosowanie w likwidowaniu oznak starzenia się skóry, zapewniając przy tym redukcję zmarszczek oraz nadanie skórze pożądanej jędrności.
 
Preparaty zawierające wyciąg z krwawnika pospolitego zapewniają skórze pożądaną gładkość, optymalne napięcie oraz nadzwyczaj estetyczny wygląd.
 
WRÓĆ DO SPISU TREŚCI >>>

  • facebook
  • twitter
  • pinterest
Podziel się swoim komentarzem z innymi
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
AKCEPTUJĘ
pixel