BIAŁKA RYŻU

Zdobycze współczesnej biotechnologii pozwoliły na wyizolowanie z ryżu jego niezwykle cennych składników – protein.
 
Proteiny ryżu są składnikami całkowicie naturalnymi, wolnymi od udziału substancji nieorganicznych. Białka ryżu zawierają znaczne ilości nienasyconych niezbędnych kwasów tłuszczowych (NNKT). Są też cenione jako produkty bezglutenowe i antyalergiczne, dzięki czemu właściwie nie ma ograniczeń w ich stosowaniu.
 
Bogactwo kwasów tłuszczowych w proteinach ryżowych pozwala zapobiegać powstawaniu chorób skóry i łupieżu. W naturalny sposób suplementuje również skórę składnikami odżywczymi czyniąc ją silniejszą i regenerując jej strukturę.
 
Białka ryżu są uznanym środkiem w walce z pierwszymi oznakami starzenia się skóry, neutralizując szkodliwe działanie wolnych rodników. Skóra pielęgnowana kosmetykami z zawartością protein ryżowych jest gładka, sprężysta oraz wolna od zmarszczek.
 
Trudno także przecenić własności ściągające białek ryżu, które przywracają skórze jędrność i witalność. Białka ryżu charakteryzują się przy tym znakomitymi właściwościami nawilżającymi, zapewniając przy tym skórze odpowiednie zbilansowanie poziomu wody w komórkach.
 
WRÓĆ DO SPISU TREŚCI >>>

  • facebook
  • twitter
  • pinterest
Podziel się swoim komentarzem z innymi
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
AKCEPTUJĘ
pixel